Dag Singapore, Hoi Thailand
Door: Jeroen en Maud
Blijf op de hoogte en volg Jeroen en Maud
28 December 2008 | Singapore, Singapore
Het is al weer een hele tijd geleden dat we een berichtje hebben geplaatst en er is veel gebeurd. We zullen even een korte samenvatting geven van onze laatste weken Singapore en onze eerste week Thailand.
Allereerst waren er twee uitjes van Maud haar werk, namelijk een bioscoop dag en een community day. Bij deze laatste is Maud met 2 collegaatjes naar Changi Beach gegaan om daar de stranden schoon te maken. Er waren heel wat deelnemers dus hebben ontzettend veel, ongeveer 700KG, rotzooi opgeruimd.
Daarnaast zijn we ook nog een paar keer met Ilona uitgeweest, zowel naar Zouk als naar Supperclub (Nederlandse club) en toen Bas er was nog naar de New Asia Bar. Deze zit op de 70e verdieping van een hotel en heeft dus een prachtig uitzicht (zie foto's). Daarnaast zijn Ilona en Maud nog een dagje naar Sentosa geweest.
We moesten natuurlijk alles gezien hebben van Singapore dus hebben we nog een bezoekje gebracht aan het Bird Park, de Night Safari,Mount Faber, Ford Cannington Park en de botanische tuinen en natuurlijk hebben we ook nog wat winkels en shoppingmalls bekeken.
De laatste paar weken stonden vooral nog in het teken om gezellig met Maud haar collegaas (ondertussen goede vriendinnen) op stap te gaan. We zijn een aantal keer uit eten geweest, want ze wilde ons al het Singaporese eten laten proeven. Zo hebben we een avond Steamboat gegeten (soort fondue), Chilli Crab, Stingray, Cockels en Indisch. Ook zijn de meiden nog een avond wezen stappen in een club ganaamd St James (allemaal clubs in een mooi oud gerenoveerd gebouw).
Ook zijn we nog een dagje met Maud haar collega Rahman naar Kuala Lumpur geweest. Hele leuke rondtour en veel kunnen zien. Helaas was 1 dag wel erg kort, maar het was zeker de moeite waard.
Helaas kwam er dan toch een einde aan ons Singapore avontuur. Jeroen heeft al zijn vakken ontzettend goed afgerond (incl. 2x een 9:D). En na het laatste interview en een afscheidslunch en stapavond was ook Maud haar stage voorbij. Op zondag vertrokken we dan echt met het vliegtuig en na een afscheid van Shree (collegaatje) op het vliegveld konden we ons klaar maken voor ons volgende avontuur, namelijk Thailand.
De eerste 3 dagen hebben we doorgebracht op Koh Samui. Hier hebben we eerst lekker geluierd op het strand en een eiland tour gedaan. Nu zijn we op Koh Tao waar we onze PADI Open Water brefet hebben gehaald. Dus nu kunnen we zowel de hoogte in (met klimmen) als de diepte in (met duiken):D. Onze kerstdag (hier hebben ze er maar 1) hebben we op een scooter doorgebracht en het eiland over gecrosst. Op kerstavond was het ontzettend gezellig met vuurwerk en met vuurshows. Morgen gaan we een nacht duik doen en daarna wordt nog een verrassing:).
19 Januari vertrekken we naar Hong Kong om ook deze stad voor een paar dagen te verkennen. En op 25 Januari vertrekken we helaas ook weer uit Hong Kong en zetten we op zondag 25 Januari heel vroeg in de ochtend weer voet op Nederlandse bodem.
Tot over 4 weken in het koude Nederland!
Jeroen en Maud
28 December 2008 - 14:02
Michelle En Arnaud:
Hoi Maud en Jeroen,
Leuk om weer te lezen wat jullie hebben meegemaakt. Nog veel plezier!
Groetjes
Arnaud en Michelle -
28 December 2008 - 14:34
Gert-Jan:
Hoi Jeroen en Maud,
Dat is een tijd geleden dat we van jullie hoorden. Leuk weer een logje te lezen.
Geweldig dat jullie het qua werk en studie goed getroffen hebben, ik heb andere verhalen van exchange students gehoord.
Geniet nog van de laatste weekjes in het buitenland.
Tot horens,
Gert-Jan
28 December 2008 - 14:48
Yolanda:
Hoi Maud en Jeroen,
Een avontuur was het zeker zo te horen, ik ben blij dat jullie je zo vermaakt hebben en nieuwe vriendschappen hebben gesloten :-)
Ik hoop dat mijn kerstkaartje nog (op tijd?) is aangekomen? Zo te horen hebben jullie je in ieder geval met kerst prima vermaakt ;-)
4 weken, dat is al snel! Geniet er nog even lekker van en proficiat met de mooie cijfers, Jeroen! -
30 December 2008 - 14:59
Hulspasjes:
Geniet er lekker van. We zitten met smacht te wachten op een heerlijke knuffel van jullie.
Dikke kus
Roon, Mar, Rens en Mats -
31 December 2008 - 15:43
De Zunnies:
Lieve Maud en Jeroen,
Wat een waanzinnige leuke tijd hebben jullie meegemaakt. Langs deze weg willen we jullie aan waanzinnig gelukkig, gezond en voorspoedig 2009 toewensen. We hopen jullie gauw weer te kunnen knuffelen. Doe voorzichtig en tot gauw.
We houden van jullie, dikke kus,
Rene, Marietta, thierry en Yannick. -
31 December 2008 - 16:40
Hugo En Dana:
Hallo Maud en Jeroen!
Bij jullie is het al een stuk eerder nieuwjaar! Heel veel plezier in Hong Kong en tot snel! -
02 Januari 2009 - 16:13
Marc:
Hee Jeroen en Maud,
Leuk om weer een update over jullie verblijf in het verre oosten te lezen. Geniet nog effe van jullie laatste weken in Thailand!
Mijn avontuur in Chili zit er inmiddels helaas al weer een paar weken op, en heb toch wel een beetje heimwee naar het mooie leven daar. Het valt inderdaad weer tegen, dat koude en natte Nederland ;). Geniet daar dus nog maar even goed van de zon en warmte.
Groeten en tot gauw!
Marc -
25 Februari 2009 - 03:53
TRaiS:
Dear Maud & Jeroen,
How's life there? Too bad I dun know dutch so duno wat ur've wrote here... anyway, hope ur everything is good! Take k ya~